Női Jóga

“Ha a tó vize nyugodt, akkor visszatükrözi a körülötte lévő szépséget.” (B.K.S. Iyengar)

Iyengar szavait nőiségünkre fordítva: ha a nő lelke nyugodt, akkor visszatükrözi a körülötte lévő szépséget! Egy utazásra hívlak, melyben az erőközpontok mentén láncra fűzzük a női sorsfordulókat, melyeken át vezet zarándoklatunk önMAGunk nőisége felé.

Női jóga óráimról, táboraimról, képzéseimről facebook oldalamon mindig találsz friss információkat: Csudajóga- Csuday Dóra Női jóga

A zárt csoportomban első kézből értesülhetsz a programokról:  Csudajóga- Női jóga online

2023-ban induló Komplex női jóga oktatói képzésünkről itt is olvashatsz!

Női jóga oktatói egyéni képzéseink rendszeresen indulnak! Részletek a B&S weboldalán!

AZ ÖNISMERETI SAJÁT ÉLMÉNY CSOPORT:
Az erőközpontok mentén láncra fűzzük a női témákat, melyeken át vezet női zarándoklatunk önMAGunk felé. Egy-egy hétvégén az adott csakra témái a vezérfonalunk, erre fűzzük föl a jóga tartásokat, légzőgyakorlatokat, megerősítéseket, meditációt, relaxációt.
A jóga ősi eszközei, tökéletes támaszt nyújtanak utunkon.
Az ászanák lehetőséget adnak, hogy megérkezhessünk teljesen testünkbe és felszabadítva azt, megélhessük teljes jelenlétünket.
A légzőgyakorlatok erősen tisztítanak mind fizikai, mind szellemi, mind lelki síkon. Segítenek, hogy magunk mögött hagyhassuk mindazt, amire már nincs szükségünk. Teret teremtünk magunkban és körülöttünk, a múlt elengedésére, a jelen befogadására.
A meditációs, vizualizációs gyakorlatok segítenek mélyebb rétegeinkkel is kapcsolatba kerülni, hogy megláthassuk belső világunkat és bensőkből merítve tudjunk igaz, termékeny alkotóivá, befogadóivá válni életünknek.

Megtudhatod, hogy az adott energiaközpont miért felelős, mire hat testileg, lelkileg, szellemileg és milyen ászanákkal harmonizálhatod működését. Energetizáljuk, tisztítjuk, töltjük. Engedjük, hogy a felszínre áramoljanak azok a témák, melyek minket megérintenek. Teret adunk belső képeinknek, érzeteinknek, hogy oldódhasson, amit az adott területen bedobozolva magunk elől is elrejtettünk. Lehetőséget adunk magunknak, hogy elinduljunk a gyógyulás, kiteljesedés útján.

A jógagyakorlatok közül nőiségünket kifejezetten erősítő ászanákat, tisztító légzőgyakorlatokat, mudrákat, megerősítéseket, vizualizációt gyakorlunk. Energetizáljuk az alhasi területet, erősítjük a medencefenék izmait, tudatosítjuk női szerveinket és feladataikat, hormonrendszerünk működését harmonizáljuk és nem hagyjuk ki a csípőnyitó tartásokat sem. Tudatosítjuk ciklusunk ritmusát és rítusát. A jóga ősi hagyományát mai tudással ötvözzük, például az intimtorna jótékony hatásaival.

Integrált tanfolyam: Hogy mitől integrál?
Egyrészt különböző jógairányzatok gyakorlatai is inspirálnak, ötvözök több hagyományt. Ez lehetőséget ad arra, hogy beleláss a többféle megközelítésbe, majd magad dönts, hogy melyik irányba indulj, ha szeretnél egy tradíció mellett elköteleződni (illetve ha már elköteleződtél, a tanfolyam nyitott számodra is).
Másrészt a jóga gyakorlatai mellett más kiegészítő eszközökkel is dolgozom, melyek elkísértek utamon.
Mozgásterapeutaként merítek a táncterápia elemeiből, melyek összekapcsolnak felszabadult mozgásunkkal és testünk ösztönös gyógyító erejével.
Belsőkép terapeutaként nagyon fontosak számomra a bensőkből születő képek, amelyek mint egy térkép vezetnek minket saját labirintusunkban. Utat mutatnak, hogy önmagunk gyógyítói és mesterei lehessünk.
A művészetterápiás eszközök segítenek nem fogalmi módon is kifejezni magunkat, tükröt mutatnak önmagunkról egy másik síkon.

A női jóga csoport egyben egy női tér, melyben lehetőség van megérezni a megtartó női erőt. Megtapasztalni, hogy kortól függetlenül mit adhat a többi nő. Nagy ajándék egy másik nő jelenléte, akár kislány részünkre emlékeztet, akár bölcs nagymamaságával mutat példát, akár asszonytársként megoszthatjuk könnyeinket, örömünket.
Foglalkozunk a női test csodájával, átalakulásaival, beszélünk várandósságról, anyaságról. Szexualitásunkkal is kutatjuk természetes kapcsolatunkat.
Keressük a női betegségek jelentését, üzenetét és terápiáját. Egy-egy aktuális tünetre is találhatsz gyakorlatokat (pl. görcsoldás). Ajánlom női problémákkal küszködő (pl. menstruációs zavarok, klimaxos nehézségek) esetén vagy akár akkor ha gyermekre vágysz vagy egyszerűen csak ki akarsz békülni nőiséged éppen aktuális kihívásaival.

Felmerülnek még, olyan nőiségünket érintő témák, mint:
-hogy férnek meg egymás mellett női szerepeink: a kislány, a szerető, az anya, a banya, a feleség, a háziasszony, a dolgozó nő… stb…
-hogy mutassuk ki érzelmeinket (szeretetünket vagy épp dühünket)?
-hogy válhatunk a szépség és szeretet tükrévé?
-Hogy vethetjük le harcos, védekező páncélunkat és ölthetjük magunkra tündérruhánkat, vagy amit csak szeretnénk..
-hogy cseréljük le női “fájdalomtestünket” örömre, befogadásra, bizalomra?
-hogy szelidíthetjük meg házisárkányunkat?
-hogy kapcsolódunk a férfiakhoz: szó esik fiainkról, apánkról, nagyapánkól, szerelmünkről…

A tanfolyam sokban függ az éppen jelen lévő nőktől, hogy őket mi érdekel legjobban, számukra mi a fontos, bennük mi a legélőbb téma, mi az amire a leginkább szükségük van a továbblépéshez.
Így még rengeteg téma merülhet fel a folyamat alatt.

A tanfolyamon nőiségünk olyan kérdéseivel foglalkozunk, melyekre nincs egy jó válasz. Mindenki maga láthatja, érezheti meg mi az ami Benne zajlik, mi az ami leginkább élő Benne, mi az Ő igazsága, hívása, útja. Mi a következő lépése…
Erre az utazásra hívlak, Nőiségünk Templomának Oltára felé…..

Aki szeretne később oktatni, illetve női jóga oktatói papírt kapni, számára szükséges további 3 hétvégén való részvétel és 10 alkalom hospitálás valamilyen jóga órán. Plusz 1 vizsga alkalom. Ajánlott a részvétel a 2018-as nyári női jóga táborban. Nemzetközi és magyar női jóga oktatói diplomára is van lehetőség.

IZELÍTŐ AZ OKTATÓI TEMATIKÁBÓL: Jóga alapok, női anatómia, női egészség- betegségek üzenetei, Hold ciklusok, csakrák, hormonrendszerünk jelentősége, ászanák, légzőgyakorlatok, mudrák, mantrák, női minták, női szerepeink, óravezetési javaslatok, korrekciók, táborvetés, “managment” és még sokminden más…

Női Jóga Órák:

Jelenleg nem tartok nyitott női jóga órát, magánórákra van lehetőség, szeretettel várlak 🙂

Nőként sok szerepet vállalunk az élet színpadán. Mindezekben helytállni, szeretetünket megőrizni, kimutatni nőt próbáló feladat.

A női jóga segít befelé figyelned, meghallani saját szükségleteid, harmóniába kerülni magaddal, hogy megtaláld az egyensúlyt a külvilágban is.
Hogy…
-kislány részünk mindig játékos, felszabadult lehessen
-bennünk élő szerető belülről jövően vonzó és magabiztos legyen
-anyaként gondoskodóak és szeretettel teliek lehessünk
-a bennünk élő banya élhessen varázserejével, intuíciójával
-és dolgozó nőként egyre több felelősséget, vezetői szerepet vállalva kitartóak, határozottak lehessünk.
*
A női jógán energetizáljuk az alhasi területet, erősítjük a medencefenék izmait. Sok csípőnyitó feladattal találkozhatsz.
Belekóstolunk az intim tornába is, erősítjük a gátat, tudatosítjuk fontosságát. Hormonrendszerünket egészséges működésre serkentjük.
Egy-egy aktuális tünetre is találhatsz gyakorlatokat -pl. görcsoldás.
*
Ajánlom női problémákkal küszködő (menstruációs zavarok, klimaxos nehézségek) esetén vagy akár akkor ha gyermekre vágysz vagy egyszerűen csak ki akarsz békülni nőiséged éppen aktuális kihívásaival.
*
Mindezek mellett dolgozunk még a férfiak felé felhalmozott dühünk elengedésével, a megbocsátással, hogy be tudjuk fogadni a férfi szeretetét és egészséges párkapcsolatban élhessünk.
Modern világunkban a női-férfi szerepek már nem annyira nyilvánvalóak. Ahhoz, hogy mindenki a helyére kerülhessen szükségünk van önismeretre, önelfogadásra, tisztánlátásra, a belső fény megtalálására.
*
Szeretettel várlak, hogy felfedezzük, ünnepeljük miért is jó nőnek lenni!
*
nőijóga

A női jóga oktatói tanfolyamon a jógagyakorlatok közül nőiségünket kifejezetten erősítő ászanákat, tisztító légzőgyakorlatokat, mudrákat, megerősítéseket, vizualizációt gyakorlunk. Energetizáljuk az alhasi területet, erősítjük a medencefenék izmait, tudatosítjuk női szerveinket és feladataikat, hormonrendszerünk működését harmonizáljuk és nem hagyjuk ki a csípőnyitó tartásokat sem. A jóga ősi hagyományát mai tudással ötvözzük, például az intimtorna jótékony hatásaival.

A női jóga gyakorlatai enyhítik a menstruációs fájdalmakat, klimaxos tüneteket, javítják a hormonális zavarokat, harmonizálják a női nemi szervek működését. Gyermek fogantatásra várva is hasznos gyakorlatokkal találkozhatsz, melyek segíthetnek előkészülni a gyermek érkezésére testi-lelki-szellemi szinten. A csípőnyitó gyakorlatok helyreteszik ezt a miden nő számára fontos területet, segítik az itt felhalmozott emlékek, fájdalmak elengedését. Dolgozunk még a női fájdalomtest felszabadításával. Erre tökéletes időszak a menstruáció ideje, amit, ha megvilágítunk tudatosságunk fényével egy lehetőséggé varázsolódhat, felszabadulásunk útján.A tanfolyamon teret adunk a szabad mozgásnak is, hogy testünk bölcsességére bízva magunkat, hagyjuk, hogy áramolhasson bennünk a mozdulat. Olyan üzenetek is feltárulhassanak előttünk egy-egy mozdulat, testtartás, érintés által, amit csupán agyukból gondolkozva-mozdulva nem is sejtenénk. Csak a sejtjeink sejthetik….

A tanfolyamot ajánljuk ha nőknek szeretnél jógát oktatni és akkor is ha önismereti utadon, saját nőiségedet szeretnéd mélyebben felfedezni. Foglalkozunk a női test csodájával, átalakulásaival, beszélünk várandósságról, anyaságról. Szexualitásunkkal is kutatjuk természetes kapcsolatunkat.
Keressük a női betegségek jelentését, üzenetét és terápiáját. Egy-egy aktuális tünetre is találhatsz gyakorlatokat (pl. görcsoldás). Ajánlom női problémákkal küszködő (pl. menstruációs zavarok, klimaxos nehézségek) esetén vagy akár akkor ha gyermekre vágysz vagy egyszerűen csak ki akarsz békülni nőiséged éppen aktuális kihívásaival.

A jóga gyakorlása mellett felmerülnek még, olyan nőiségünket érintő témák, mint:
-hogy férnek meg egymás mellett női szerepeink: a kislány, a szerető, az anya, a banya, a feleség, a háziasszony, a dolgozó nő… stb…
-hogy mutassuk ki érzelmeinket (szeretetünket vagy épp dühünket)?
-hogy válhatunk a szépség és szeretet tükrévé?
-Hogy vethetjük le harcos, védekező páncélunkat és ölthetjük magunkra tündérruhánkat, vagy amit csak szeretnénk..
-hogy cseréljük le női “fájdalomtestünket” örömre, befogadásra, bizalomra?
-hogy szelidíthetjük meg házisárkányunkat?
-hogy kapcsolódunk a férfiakhoz: szó esik fiainkról, apánkról, nagyapánkól, szerelmünkről…

Izelítő a tematikából:
Jóga alapok, női anatómia, női egészség- betegségek üzenetei, Hold ciklusok, csakrák, hormonrendszerünk jelentősége, ászanák, légzőgyakorlatok, mudrák, mantrák, női minták, női szerepeink, óravezetési javaslatok, korrekciók, táborvetés, “managment” és még sokminden más….

Ha önmagad miatt végzed el, előképzettség nem szükséges.
Ha tanítanál, jóga tapasztalat ajánlott.
Időpont:

Női Jógával Az Évkörön Át Programsorozat:

Tartom a női órákat, workshop-okat és szép lassan az rajzolódott ki,
hogy nekünk nőknek fogalmunk sincs róla, hogy mi is valójában a női
erő…

Annyira elnyomtuk, annyira elrejtettük, annyira félünk, hogy bántják,
hogy megalázzák, hogy megsemmisítik, hogy inkább elástuk… Jó mélyre,
még magunk elől is…
Inkább megtanulunk férfiként élni, illetve egyedül, a férfi erőt
magunkban kifejlesztve, megtalálva. Ezzel a férfiakat kizárva az
életünkből…

Mégis azt látom, hogy feladatunk, hogy merjünk újra bízni abban, hogy
biztonságos kiásni magunkból a kincset és megmutatni erejét,
ragyogását, gazdagságát.
Megtartva sőt erősítve ezt egy Férfi mellett, jelenlétében is.

Ezen az úton most Anahita Istennő lesz segítségünkre, aki a nők
méhének tisztítója, a női szellem, a női bölcsesség áradata.
Szimbólumait, minőségét, erejét a női jóga eszközeivel engedjük át
MAGunkon, magunkba.

Szeretettel várlak a Női Jógával az Évkörön Át következő eseményére!
Dora Csuday

“Összekapcsolni az Éget és a Földet, az égi és a földi tudást.
Egybeszeretni mindent, ami szétválasztott és egymással harcban áll.”
Női Jóga Workshop
Egy közös utazásra hívlak nőiségünk gyógyítására, erősítésére, ünneplésére.
*
A női jóga elemei segítségével útnak indulunk, hogy közelebb kerüljünk női minőségeinkhez, természetünkhöz.
A testünk egy csodálatos térkép mely segít eligazodni ebben az akár útvesztőkkel, zsákutcákkal övezett utazásban, hogy végül eljuthassunk a mélyen elásott kincsekhez, amelyek bennünk rejlenek.
A jóga hatékony gyakorlatait iránytűként használva haladunk ezen a zarándokúton, hogy végül megtalálhassuk nőként a helyünket. Megérkezhessünk önmagunkhoz, önmagunkba, hogy aztán gyökereket ereszthessünk és kivirágozhassunk.
*
A női jóga gyakorlatai enyhítik a menstruációs fájdalmakat, klimaxos tüneteket, javítják a hormonális zavarokat, harmonizálják a női nemi szervek működését. Gyermek fogantatásra várva is hasznos gyakorlatokkal találkozhatsz, melyek segíthetnek előkészülni a gyermek érkezésére testi-lelki-szellemi szinten.
*
A csípőnyitó gyakorlatok helyreteszik ezt a miden nő számára fontos területet, segítik az itt felhalmozott emlékek, fájdalmak elengedését. Az édesanyánkkal való kapcsolatunk és a gyermekkorunk feszítő emlékeit lazíthatjuk. Testünk tárol minden korábbi élményünket, az elakadások, fájdalmak megmutatják, hol és mivel van dolgunk.
*
Az intimtorna lehetőség, hogy kapcsolatba kerülhessünk gátunkkal és hüvelyünkkel, ezzel az érzékeny “műszerrel”. Beengedjük életünkbe a női energia mellett a számunkra fontos férfi energiát is. A gát lehet gátja a befogadásunknak, illetve kapuja megnyílásunknak. Anyaságunk fontos ajataja is egyben, itt fogadjuk be gyermekünket és pontosan ugyanitt engedjük útjára is. A háborítatlan szüléshez is fontos, hogy megerősítsük, illetve tudatosan ellazítsuk ezt a területet.
*
A hormonrendszerünk egy csodálatosan működő élő szervezet, ami ha tisztán, harmonikusan működik, a megfelelő hormonok aktiválásával -tudatos irányításunktól függetlenül- tökéletesen teszi a dolgát például várandósságunk idején is. Belső elválasztású mirigyeink egyben csatornák is a világot átszövő finomabb szintekkel. Nekünk “csak” az a feladatunk, hogy tisztán tartsuk és elhárítsunk útjából minden akadályt, hogy áramolhasson rajtunk keresztül az Élet.
*
Dolgozunk még a női fájdalomtest felszabadításával. Erre tökéletes időszak a menstruáció ideje, amit, ha megvilágítunk tudatosságunk fényével egy lehetőséggé varázsolódhat, felszabadulásunk útján.
Az évezredek alatt felhalmozott férfiak által elkövetett nők elleni erőszak (birtoklás, anyagi függőséggel visszaélés, fizikai bántalmazás, nemi erőszak…) miatti fájdalmunkat, dühünket is oldjuk, elengedjük és szívünket megnyitva haladunk a megbocsátás felé.
*
A workshopon teret adunk a szabad mozgásnak is, hogy testünk bölcsességére bízva magunkat, hagyjuk, hogy áramolhasson bennünk a mozdulat. Olyan üzenetek is feltárulhassanak előttünk egy-egy mozdulat, testtartás, érintés által, amit csupán agyukból gondolkozva-mozdulva nem is sejtenénk. Csak a sejtjeink sejthetik….
*
Szeretettel várlak erre a belső útra!
*
Csuday Dóra
Négy gyermekes anyaként magam is keresem a harmóniát az anyaság, a nőiség és a hivatásban való kiteljesedés hármassága között. A női jóga gyakorlatok sokat segítenek, hogy kapcsolatban legyek saját szükségleteimmel és erősítsem magamban a békét, elfogadást és bizalmat.
Három kisebb gyermekem itthon született, ezek az élmények meghatározóak a nőiségről alkotott képeimben. Megélni, végigjárni a fájdalmon-e mindenemet elborító erejét és a benne rejlő felszabadulás, megtisztulás szabadságát, megújító, újjászületés élmény. Természetgyógyászként mélyen érdekel a test-érzelem-gondolat összefonódása, a jóga és a szabad tánc testen keresztül közelítő terápiás hatásai. Anyaként pedig az önzetlen szeretet végtelen forrását keresem szüntelenül. Nőként a fent említett összes kérdésben én is útkeresőként haladva hívlak, hogy egymás mellé állva keressük meg és szabadítsuk fel az akadályokat, amik nőiségünk szabad megélésében gátolnak.
Egy különleges 7 alkalmas női programra is hívunk, ahol női életutunk kihívásaira a csakrák tükrében nézünk rá. Egy gyönyörű kézikönyv is segíti önismereti utad! Szeretettel várlak! Nőisesség Művészete Progra
női4

indigofehérindigofehérindigofehérindigofehér

1 hozzászólás (+add yours?)

  1. Visszakövetések: Szeretettel üdvözlünk! | csudajoga

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: