Belső kép Terápia

Belső képeink nagyon fontos útmutatásokkal szolgálnak számunkra.

Egy-egy elakadt ponton ha sikerül kapcsolódnunk önmagunk belső világával, nem várt csodálatos módon megoldódhat az adott helyzet, aminek megoldását eddig esetleg kintről vártuk…    A tudás ott van bennünk, “csak” észre kell vegyük, figyelnünk kell rá.

És itt kezdődnek a nehézségek…

Mai életünk képi világa annyira túlterheli tudatunkat, hogy nem sok hely marad a belülről fakadó képeknek… Reklámok,óriás plakátok, klippek, filmek, számítógépes játékok, értesítők hada bombázza tudatunkat, gondoskodva arról, hogy minél inkább távol kerüljünk belső világunktól.

A waldorf pedagógia például mindezt felismerve igyekszik távoltartani a gyerekeket a túl korai külső képi világtól, ezért nincsenek is könyveik, a tananyagot maguk írják, rajzolják le füzeteikbe.

A belső kép terápia épp erre hív Téged is, hogy rajzold újra belső képeskönyved, írj új meséket vagy épp vetíts 8d filmeket…. Illetve vedd észre a rajzokat, meséket, filmeket amik már most is ott zajlanak Benned.

Ha valaha egyszer volt olyan álmod, meditációs élményed, ötleted/ víziód, ami valóban Benned születhetett, kelhetett életre, akkor már biztosan megtapasztaltad, hogy ezek az élmények elfelejthetetlenek. Végigkísének utadon, útjelzőként mutatva a számodra helyes irányt.

sasnőDencs Zsanett festménye

Valójában teljesen mindegy hogy a feljött képeket valaha valakitől halottad, vagy valóban megtötént Veled, meditációs élményeid, esetleg előző életbeliek,  vagy éppen egy másik dimenzióból származnak…(stb). Lényeg, hogy Benned élnek és öntudatlanul hatással vannak reakcióidra, cselekedeteidre, döntéseidre. Mindez teljesen rendben van, mindaddig amíg ezek nem befolyásolják szabad akaratodat. Márpedig ha van egy rossz élmény, egy olyan amit jól eldobozoltál, kihárítottál, amihez egy erős érzelmi blokk társul, vagy egy olyan döntés, akár fogadalom, ami ma már nem szolgál Téged, vagy éppen egy jó élmény, amit nem akarsz elengedni, ezek mind hatással vannak jelen döntésidre, tudatalatt egy ide-oda rángatott állapotba kerülhetsz általuk, ami megakadályozhat a szabad döntésben. A belső kép terápia során egy-egy ilyen képet hozunk a felszínre. Belépünk ebbe a világba -a Te saját belső világodba- és újraírjuk a programot.

Ezen a ponton szokott felmerülni a terapeuta felé érzett bizalom fontossága. Tudd én azért vagyok ott, hogy támogassalak, melletted legyek egy-egy nehéz pillanatban, kísérjelek amerre Te tartasz. A képek számomra is meglepetések, az út a Tiéd. Korábbi tanulmányaim, tapasztalataim a segítségünke lehetnek ezen az úton.

Merítek a reinkarnációs utaztatás, a belső utazás, a jóga relaxációs és meditációs eszközeiből. Ha valahol elakadunk a folyamatban segítségül hívom az erőszakmentes kommunikációt, az enegetikai gyógyítást vagy adott esetben a masszőri tapasztalataimat. A jóga légzőgyakorlatai is segíthetnek túllendülni egy-egy blokkon. A megfelelő megerősítő mondatokkal (és a korábban megtett megértéssel, feloldással, megbocsátással) újraírhatjuk tudatunk régi hiedelmeit. A csakrák világa szintén hasznos lehet abban, hogy megláthassuk, hol is lokalizálódik az adott probléma a testben és hogyan kezdhetünk neki a feloldásnak mindennapjainkban. Ha szükségét érzem/érezzük otthoni gyakorlásra összeállított jógaászanákkal még hatékonyabbá tehetjük a kívánt változás integrálódását életedben.

Ha késznek érzek magad örömmel leszek társad ebben a csodálatos utazásban!

Csuday Dóra

%d blogger ezt szereti: