Női Jóga

“Ha a tó vize nyugodt, akkor visszatükrözi a körülötte lévő szépséget.” (B.K.S. Iyengar)

*

Női jóga óráimról itt találsz mindig friss információkat: Csudajóga- Női jóga online. A hold fázisaival összehangolt női jóga gyakolásunkról itt találhatsz részleteket.

Női jóga oktatói online képzéseink rendszeresen indulnak! Részletek, aktuális időpontok a B&S weboldalán!

Egy különleges 7 alkalmas női programra is hívunk, ahol női életutunk kihívásaira a csakrák tükrében nézünk rá. Egy gyönyörű kézikönyv is segíti önismereti utad! Szeretettel várlak! Nőisesség Művészete Program

Női jóga oktatói tanfolyamunk az Aum jógaközpontban 2021-ben is indul, részletek a az Aum Jógaközpont weboldalán.

Iyengar szavait nőiségünkre fordítva: ha a nő lelke nyugodt, akkor visszatükrözi a körülötte lévő szépséget! Egy utazásra hívlak, melyben az erőközpontok mentén láncra fűzzük a női sorsfordulókat, melyeken át vezet zarándoklatunk önMAGunk nőisége felé. Egy-egy hétvégén az adott csakra témái a vezérfonalunk, erre fűzzük föl az ászanákat, légzőgyakorlatokat, megerősítéseket, meditációt, relaxációt. A jóga ősi eszközei tökéletes támaszt nyújtanak utunkon.

A női jóga csoport egyben egy női tér, melyben lehetőség van megérezni a megtartó női erőt. Megtapasztalni, hogy kortól függetlenül mit adhat a többi nő. Nagy ajándék egy másik nő jelenléte, akár kislány részünkre emlékeztet, akár bölcs nagymamaságával mutat példát, akár asszonytársként megoszthatjuk könnyeinket, örömünket.

Várunk a képzésre, ha

1

 • szeretnél megalapozott tudással Női Jóga órákat tartani
 • női egészségügyi problémákkal küszködsz (pl. mióma)
 • menstruációs zavarok, változókor
 • a férfiakkal való kapcsolatod gyógyítanád
 • harmonikus párkapcsolatra vágysz
 • gyermeket szeretnél
 • egyszerűen csak ki akarsz békülni nőiséged kihívásaival
 • női körök tartását tervezed
 • terapeuta vagy: terápiás eszközeidet kiegészítenéd
MIVEL FOGLALKOZUNK A KÉPZÉSEN?
 • A jógagyakorlatok közül nőiségünket kifejezetten erősítő ászanákat, tisztító légzőgyakorlatokat, mudrákat, megerősítéseket, vizualizációt gyakorlunk.
 • Energetizáljuk az alhasi területet, erősítjük a medencefenék izmait, tudatosítjuk női szerveinket és feladataikat.
 • Hormonrendszerünk működését harmonizáljuk és nem hagyjuk ki a csípőnyitó tartásokat sem. A csípőnyitó gyakorlatok helyre teszik ezt a minden nő számára fontos területet, segítik az itt felhalmozott emlékek, fájdalmak elengedését. A gyermekkorunk feszítő emlékeit lazíthatjuk. Testünk tárol minden korábbi élményünket, az elakadások, fájdalmak megmutatják, hol és mivel van dolgunk.
 • Tudatosítjuk ciklusunk ritmusát és rítusát. A jóga ősi hagyományát mai tudással ötvözzük, például az intimtorna jótékony hatásaival.
 • Foglalkozunk a női test csodájával, átalakulásaival, beszélünk várandósságról, anyaságról. Szexualitásunkkal is kutatjuk természetes kapcsolatunkat.
 • Keressük a női betegségek jelentését, üzenetét és terápiáját. Egy-egy aktuális tünetre is találhatsz gyakorlatokat (pl. görcsoldás).
 • Megtudhatod, hogy az adott energiaközpont miért felelős, mire hat testileg, lelkileg, szellemileg és milyen ászanákkal harmonizálhatod működését. Energetizáljuk, tisztítjuk, töltjük.
 • Engedjük, hogy a felszínre áramoljanak azok a témák, melyek minket megérintenek. Teret adunk belső képeinknek, érzeteinknek, hogy felszínre jöhessen mindaz a kincs, amit az adott területen bedobozolva még magunk elől is elrejtettünk. Lehetőséget adunk magunknak, hogy elinduljunk a gyógyulás, kiteljesedés útján.
A KÉPZÉS TÉMÁI
 1. Nőiségünket érintő kérdések: nőijóga tartások, női anatómia, hormonrendszer, menstruáció, méhtisztító gyakorlatok, női betegségek, hormonjóga, intimtorna, holdciklusok, női sorsfordulók/ életfeladatok, női archetípusok
 2. Jóga ismeretek: filozófia, történet, mesterek, jógafajták, „jóga anatómia”- nádik, csakrák, koshák, elemek, tartások, légzőgyakorlatok, tisztító gyakorlatok, koncentrációs gyakorlatok, meditáció alapjai, relaxáció, bandhák, mantrák, jantrák, mudrák, sankalpa- megerősítés
 3. Oktatási gyakorlat: órafelépítés, instrukciók, tartásjavítás, hatások, prevenció, javallatok/ ellenjavallatok, „management”, táborvezetési tapasztalatok, igény szerint angol óratartás alapok
 4. Kiegészítő terápiák: páros jóga, masszázs, erőszakmentes kommunikáció, bizalom játékok, intuitív mozgás/ tánc, művészet terápia, illóolajok, ásványok, gyógyteák
RÉSZLETES TEMATIKA
1. Hétvége: Ismerkedés- jóga alapok, jóga 8 ága
2. Hétvége: Gyökér csakra- fogantatás, születés, szülői minták, női anatómia, hormonrendszerünk, bandhák “A Kislány”
3. Hétvége: Szakrális csakra- női egészség, betegségek üzenetei, ciklusunk, méh tisztítás, intimtorna, szexualitás “A Szerető “
4. Hétvége: Napfonat csakra- önálló nő, karrier, bennünk élő férfi, női szerepek, női erő, jóga ‘management’ “Az Amazon”
5. Hétvége: Szív csakra- házasság, feleség, várandósság, szülés, elfogadás, önelfogadás, légzőgyakorlatok “Az Anya”
6. Hétvége: Torok csakra- önkifejezés, önmegvalósítás, kreatív energiák, változókor, banya részünk elfogadása, mantrák “Az Alkotó Nő”
7. Hétvége: Homlok csakra- belső képek, intuíció, bölcsesség, nagymamaság, meditáció, kontempláció, jantrák “A Varázslónő”
8. Hétvége: Korona csakra- felsőbb vezettetés, korrekciók, óra és táborvezetési technikák, relaxáció, sankalpa, “A Papnő”
9. Hétvége: Kérdések, összegzés, próba tanítások
10. Hétvége: Vizsga

IDŐBEOSZTÁS
10 hétvége 10:00 – 17:00

2019. január 19-20.
2019. február 9-10.
2019. márius. 2-3.
2019. március 23-24.
2019. április 13-14.
2019. május 4-5.
2019. május 25-26.
2019. június 15-16.
2019. július 6-7.
2019. július 27-28.

RÉSZVÉTELI DÍJ ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK
A képzésen való részvétel díja: Normál ár: 200.000 Ft
Részletfizetéssel: 220.000 Ft

A tanfolyamot elvégezheted önismereti céllal vagy lehetőséged van magyar illetve nemzetközi oklevélre is igény szerint. Ezt a tanfolyam alatt, legkésőbb áprilisig még eldöntheted, kifizetni is ráér akkor.

Magyar oklevél díja: 30.000 Ft
Nemzetközi oklevél díja: 60.000 Ft

A helyedet a képzésen 40.000Ft regisztrációs díj ellenében tudod biztosítani. A fennmaradó összeget normál befizetés esetén január 14-ig, személyesen a Károly krt. 1. sz. alatt lévő irodánkban fizetheted be, hétköznaponként, 12-19h között.

RÉSZVÉTELI DÍJ ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK BIZONYÍTVÁNY KIADÁSÁNAK FELTÉTELEI
A tanfolyamot elvégezheted önismereti céllal vagy lehetőséged van magyar illetve nemzetközi oklevélre is igény szerint. Ezt a tanfolyam alatt, legkésőbb áprilisig még eldöntheted, kifizetni is ráér akkor.

Magyar oklevél díja: 30.000 Ft
Nemzetközi oklevél díja: 60.000 Ft

Ha okleveles női jóga oktató szeretnél lenni, a következőknek kell teljesülnie:

 • részvétel az órák legalább 80%-án (az órák pótlása egyénileg lehetséges az oktatóval való egyeztetés után. Ennek díját a képzés díja nem tartalmazza).
 • 10 igazolt női jóga óra hospitálás (bármely igazolt női jóga oktatónál elvégezheted)
 • sikeres záróvizsga

Jelentkezni az Aum Jóga Központ oldalán tudsz:

https://pest.aumjoga.hu/noi-joga-oktato-kepzes/

Jelentkezési határidő

2019 január 14.

Szeretettel Várunk!

Női Jóga Önismereti és Oktatói csoport újra indul 2017 szeptemberében!

Részletek: https://www.facebook.com/events/1267669186632801/?fref=ts

Női Jóga önismereti csoport indul 2017 szeptemberében.
Az önismereti, saját élmény csoport része és feltétele az oktatói tanfolyamnak. 7 hónapon át havi 1 hétvégén haladunk a 7 fő energiaközpont témái mentén, melyeket összekapcsolunk női utunk fordulópontjaival. További 3 hétvége tudatosítás és 1 hétvége vizsga.

AZ ÖNISMERETI SAJÁT ÉLMÉNY CSOPORT:
Az erőközpontok mentén láncra fűzzük a női témákat, melyeken át vezet női zarándoklatunk önMAGunk felé. Egy-egy hétvégén az adott csakra témái a vezérfonalunk, erre fűzzük föl a jóga tartásokat, légzőgyakorlatokat, megerősítéseket, meditációt, relaxációt.
A jóga ősi eszközei, tökéletes támaszt nyújtanak utunkon.
Az ászanák lehetőséget adnak, hogy megérkezhessünk teljesen testünkbe és felszabadítva azt, megélhessük teljes jelenlétünket.
A légzőgyakorlatok erősen tisztítanak mind fizikai, mind szellemi, mind lelki síkon. Segítenek, hogy magunk mögött hagyhassuk mindazt, amire már nincs szükségünk. Teret teremtünk magunkban és körülöttünk, a múlt elengedésére, a jelen befogadására.
A meditációs, vizualizációs gyakorlatok segítenek mélyebb rétegeinkkel is kapcsolatba kerülni, hogy megláthassuk belső világunkat és bensőkből merítve tudjunk igaz, termékeny alkotóivá, befogadóivá válni életünknek.

Megtudhatod, hogy az adott energiaközpont miért felelős, mire hat testileg, lelkileg, szellemileg és milyen ászanákkal harmonizálhatod működését. Energetizáljuk, tisztítjuk, töltjük. Engedjük, hogy a felszínre áramoljanak azok a témák, melyek minket megérintenek. Teret adunk belső képeinknek, érzeteinknek, hogy oldódhasson, amit az adott területen bedobozolva magunk elől is elrejtettünk. Lehetőséget adunk magunknak, hogy elinduljunk a gyógyulás, kiteljesedés útján.

A jógagyakorlatok közül nőiségünket kifejezetten erősítő ászanákat, tisztító légzőgyakorlatokat, mudrákat, megerősítéseket, vizualizációt gyakorlunk. Energetizáljuk az alhasi területet, erősítjük a medencefenék izmait, tudatosítjuk női szerveinket és feladataikat, hormonrendszerünk működését harmonizáljuk és nem hagyjuk ki a csípőnyitó tartásokat sem. Tudatosítjuk ciklusunk ritmusát és rítusát. A jóga ősi hagyományát mai tudással ötvözzük, például az intimtorna jótékony hatásaival.

Integrált tanfolyam: Hogy mitől integrál?
Egyrészt különböző jógairányzatok gyakorlatai is inspirálnak, ötvözök több hagyományt. Ez lehetőséget ad arra, hogy beleláss a többféle megközelítésbe, majd magad dönts, hogy melyik irányba indulj, ha szeretnél egy tradíció mellett elköteleződni (illetve ha már elköteleződtél, a tanfolyam nyitott számodra is).
Másrészt a jóga gyakorlatai mellett más kiegészítő eszközökkel is dolgozom, melyek elkísértek utamon.
Mozgásterapeutaként merítek a táncterápia elemeiből, melyek összekapcsolnak felszabadult mozgásunkkal és testünk ösztönös gyógyító erejével.
Belsőkép terapeutaként nagyon fontosak számomra a bensőkből születő képek, amelyek mint egy térkép vezetnek minket saját labirintusunkban. Utat mutatnak, hogy önmagunk gyógyítói és mesterei lehessünk.
A művészetterápiás eszközök segítenek nem fogalmi módon is kifejezni magunkat, tükröt mutatnak önmagunkról egy másik síkon.

A női jóga csoport egyben egy női tér, melyben lehetőség van megérezni a megtartó női erőt. Megtapasztalni, hogy kortól függetlenül mit adhat a többi nő. Nagy ajándék egy másik nő jelenléte, akár kislány részünkre emlékeztet, akár bölcs nagymamaságával mutat példát, akár asszonytársként megoszthatjuk könnyeinket, örömünket.
Foglalkozunk a női test csodájával, átalakulásaival, beszélünk várandósságról, anyaságról. Szexualitásunkkal is kutatjuk természetes kapcsolatunkat.
Keressük a női betegségek jelentését, üzenetét és terápiáját. Egy-egy aktuális tünetre is találhatsz gyakorlatokat (pl. görcsoldás). Ajánlom női problémákkal küszködő (pl. menstruációs zavarok, klimaxos nehézségek) esetén vagy akár akkor ha gyermekre vágysz vagy egyszerűen csak ki akarsz békülni nőiséged éppen aktuális kihívásaival.

Felmerülnek még, olyan nőiségünket érintő témák, mint:
-hogy férnek meg egymás mellett női szerepeink: a kislány, a szerető, az anya, a banya, a feleség, a háziasszony, a dolgozó nő… stb…
-hogy mutassuk ki érzelmeinket (szeretetünket vagy épp dühünket)?
-hogy válhatunk a szépség és szeretet tükrévé?
-Hogy vethetjük le harcos, védekező páncélunkat és ölthetjük magunkra tündérruhánkat, vagy amit csak szeretnénk..
-hogy cseréljük le női “fájdalomtestünket” örömre, befogadásra, bizalomra?
-hogy szelidíthetjük meg házisárkányunkat?
-hogy kapcsolódunk a férfiakhoz: szó esik fiainkról, apánkról, nagyapánkól, szerelmünkről…

A tanfolyam sokban függ az éppen jelen lévő nőktől, hogy őket mi érdekel legjobban, számukra mi a fontos, bennük mi a legélőbb téma, mi az amire a leginkább szükségük van a továbblépéshez.
Így még rengeteg téma merülhet fel a folyamat alatt.

A tanfolyamon nőiségünk olyan kérdéseivel foglalkozunk, melyekre nincs egy jó válasz. Mindenki maga láthatja, érezheti meg mi az ami Benne zajlik, mi az ami leginkább élő Benne, mi az Ő igazsága, hívása, útja. Mi a következő lépése…
Erre az utazásra hívlak, Nőiségünk Templomának Oltára felé…..

Aki szeretne később oktatni, illetve női jóga oktatói papírt kapni, számára szükséges további 3 hétvégén való részvétel és 10 alkalom hospitálás valamilyen jóga órán. Plusz 1 vizsga alkalom. Ajánlott a részvétel a 2018-as nyári női jóga táborban. Nemzetközi és magyar női jóga oktatói diplomára is van lehetőség.

IZELÍTŐ AZ OKTATÓI TEMATIKÁBÓL: Jóga alapok, női anatómia, női egészség- betegségek üzenetei, Hold ciklusok, csakrák, hormonrendszerünk jelentősége, ászanák, légzőgyakorlatok, mudrák, mantrák, női minták, női szerepeink, óravezetési javaslatok, korrekciók, táborvetés, “managment” és még sokminden más…

Időpontok:
Önismereti csoport
2017 Szept 23-24, Okt 21-22, Nov 18-19, Dec 16-17,

2018 Jan 20-21, Febr 17-18, Márc 17-18
Oktatói tanfolyamon résztvevőknek plusz hétvégék:
2018 Ápr 14-15, Máj 12-13, Jún 3-4.

Vizsga: 2018 Júni 23/ 24

Helyszín: Sankalpa Jógastúdió
Budapest, 1073. Erzsébet krt. 54.
(A 4-6 villamos Király utcai megállójánál)

Árak: (1 összegben v 2 részletben)
7 hónap Önismereti Csoport: 125.000ft
7 hónap Önismereti Csoport + 3 hónap Oktatói infók: 155.000ft
Önismereti Csoport + Oktatói infók + Magyar Oklevél: 185.000ft
Önismereti Csoport + Oktatói infók + Nemzetközi Oklevél: 215.000ft
Előleg Aug 15-ig: 30.000 ft

10 % Kedvezmény ha:
-Júli 25-ig elköteleződsz (előleggel)
-Egyösszegű befizetés esetén
Női támogatások:
-Nagycsaládosoknak
-Gyes-en lévő édesanyáknak
-Gyermekeit egyedül nevelő nőnek
A kedvezmények nem egybevonhatóak, ha több is vonatkozik Rád, akkor is a 10% kedvezméy él.

Jelentkezés: doricsuday@gmail.com

Női Jóga Órák:

Jelenleg nem tartok nyitott női jóga órát, magánórákra van lehetőség, szeretettel várlak 🙂

Nőként sok szerepet vállalunk az élet színpadán. Mindezekben helytállni, szeretetünket megőrizni, kimutatni nőt próbáló feladat.

A női jóga segít befelé figyelned, meghallani saját szükségleteid, harmóniába kerülni magaddal, hogy megtaláld az egyensúlyt a külvilágban is.
Hogy…
-kislány részünk mindig játékos, felszabadult lehessen
-bennünk élő szerető belülről jövően vonzó és magabiztos legyen
-anyaként gondoskodóak és szeretettel teliek lehessünk
-a bennünk élő banya élhessen varázserejével, intuíciójával
-és dolgozó nőként egyre több felelősséget, vezetői szerepet vállalva kitartóak, határozottak lehessünk.
*
A női jógán energetizáljuk az alhasi területet, erősítjük a medencefenék izmait. Sok csípőnyitó feladattal találkozhatsz.
Belekóstolunk az intim tornába is, erősítjük a gátat, tudatosítjuk fontosságát. Hormonrendszerünket egészséges működésre serkentjük.
Egy-egy aktuális tünetre is találhatsz gyakorlatokat -pl. görcsoldás.
*
Ajánlom női problémákkal küszködő (menstruációs zavarok, klimaxos nehézségek) esetén vagy akár akkor ha gyermekre vágysz vagy egyszerűen csak ki akarsz békülni nőiséged éppen aktuális kihívásaival.
*
Mindezek mellett dolgozunk még a férfiak felé felhalmozott dühünk elengedésével, a megbocsátással, hogy be tudjuk fogadni a férfi szeretetét és egészséges párkapcsolatban élhessünk.
Modern világunkban a női-férfi szerepek már nem annyira nyilvánvalóak. Ahhoz, hogy mindenki a helyére kerülhessen szükségünk van önismeretre, önelfogadásra, tisztánlátásra, a belső fény megtalálására.
*
Szeretettel várlak, hogy felfedezzük, ünnepeljük miért is jó nőnek lenni!
*
nőijóga

Női jóga oktatói tanfolyam 2016 októberében újra indul!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1570349366602508/#

Nemzetközi és magyar női jóga oktatói diplomát is szerezhetsz, de elvégezheted a tanfolyamot önismereti céllal is.

A női jóga oktatói tanfolyamon a jógagyakorlatok közül nőiségünket kifejezetten erősítő ászanákat, tisztító légzőgyakorlatokat, mudrákat, megerősítéseket, vizualizációt gyakorlunk. Energetizáljuk az alhasi területet, erősítjük a medencefenék izmait, tudatosítjuk női szerveinket és feladataikat, hormonrendszerünk működését harmonizáljuk és nem hagyjuk ki a csípőnyitó tartásokat sem. A jóga ősi hagyományát mai tudással ötvözzük, például az intimtorna jótékony hatásaival.

A női jóga gyakorlatai enyhítik a menstruációs fájdalmakat, klimaxos tüneteket, javítják a hormonális zavarokat, harmonizálják a női nemi szervek működését. Gyermek fogantatásra várva is hasznos gyakorlatokkal találkozhatsz, melyek segíthetnek előkészülni a gyermek érkezésére testi-lelki-szellemi szinten. A csípőnyitó gyakorlatok helyreteszik ezt a miden nő számára fontos területet, segítik az itt felhalmozott emlékek, fájdalmak elengedését. Dolgozunk még a női fájdalomtest felszabadításával. Erre tökéletes időszak a menstruáció ideje, amit, ha megvilágítunk tudatosságunk fényével egy lehetőséggé varázsolódhat, felszabadulásunk útján.A tanfolyamon teret adunk a szabad mozgásnak is, hogy testünk bölcsességére bízva magunkat, hagyjuk, hogy áramolhasson bennünk a mozdulat. Olyan üzenetek is feltárulhassanak előttünk egy-egy mozdulat, testtartás, érintés által, amit csupán agyukból gondolkozva-mozdulva nem is sejtenénk. Csak a sejtjeink sejthetik….

A tanfolyamot ajánljuk ha nőknek szeretnél jógát oktatni és akkor is ha önismereti utadon, saját nőiségedet szeretnéd mélyebben felfedezni. Foglalkozunk a női test csodájával, átalakulásaival, beszélünk várandósságról, anyaságról. Szexualitásunkkal is kutatjuk természetes kapcsolatunkat.
Keressük a női betegségek jelentését, üzenetét és terápiáját. Egy-egy aktuális tünetre is találhatsz gyakorlatokat (pl. görcsoldás). Ajánlom női problémákkal küszködő (pl. menstruációs zavarok, klimaxos nehézségek) esetén vagy akár akkor ha gyermekre vágysz vagy egyszerűen csak ki akarsz békülni nőiséged éppen aktuális kihívásaival.

A jóga gyakorlása mellett felmerülnek még, olyan nőiségünket érintő témák, mint:
-hogy férnek meg egymás mellett női szerepeink: a kislány, a szerető, az anya, a banya, a feleség, a háziasszony, a dolgozó nő… stb…
-hogy mutassuk ki érzelmeinket (szeretetünket vagy épp dühünket)?
-hogy válhatunk a szépség és szeretet tükrévé?
-Hogy vethetjük le harcos, védekező páncélunkat és ölthetjük magunkra tündérruhánkat, vagy amit csak szeretnénk..
-hogy cseréljük le női “fájdalomtestünket” örömre, befogadásra, bizalomra?
-hogy szelidíthetjük meg házisárkányunkat?
-hogy kapcsolódunk a férfiakhoz: szó esik fiainkról, apánkról, nagyapánkól, szerelmünkről…

Izelítő a tematikából:
Jóga alapok, női anatómia, női egészség- betegségek üzenetei, Hold ciklusok, csakrák, hormonrendszerünk jelentősége, ászanák, légzőgyakorlatok, mudrák, mantrák, női minták, női szerepeink, óravezetési javaslatok, korrekciók, táborvetés, “managment” és még sokminden más….

Ha önmagad miatt végzed el, előképzettség nem szükséges.
Ha tanítanál, jóga tapasztalat ajánlott.
Időpont:
Havi 1 hétvége októbertől májusig:
Okt. 15-16, nov. 19-20, dec. 10-11, jan. 14-15, febr. 11-12, márc. 11-12, ápr. 8-9, máj 13-14.
Mindkét nap 10:00-16:00-ig.

+10 női jóga órán hospitálás -diploma esetén

Helyszín:
Budapest 7. kerület (részletek hamarosan)

Kedvezmények:
-10% szept 10-ig egyösszegű befizetés esetén
-10% nagycsaládosoknak
-10% gyermeküket egyedül nevelő nők számára
-5-5% ha hozol magaddal valakit
Részletfizetésre 2-3 részletben van lehetőség.

Oktató: Csuday Dóra kismama, babás, gyermek, női, hatha jóga oktató és 4 gyermekes anya.

Jelentkezés: doricsuday@gmail.com

Szeretettel várlak!

Női Jógával Az Évkörön Át Programsorozat:
Anahita Anya-hite… -Anahita Jógaközpont- Szep 27 10-13

Tartom a női órákat, workshop-okat és szép lassan az rajzolódott ki,
hogy nekünk nőknek fogalmunk sincs róla, hogy mi is valójában a női
erő…

Annyira elnyomtuk, annyira elrejtettük, annyira félünk, hogy bántják,
hogy megalázzák, hogy megsemmisítik, hogy inkább elástuk… Jó mélyre,
még magunk elől is…
Inkább megtanulunk férfiként élni, illetve egyedül, a férfi erőt
magunkban kifejlesztve, megtalálva. Ezzel a férfiakat kizárva az
életünkből…

Mégis azt látom, hogy feladatunk, hogy merjünk újra bízni abban, hogy
biztonságos kiásni magunkból a kincset és megmutatni erejét,
ragyogását, gazdagságát.
Megtartva sőt erősítve ezt egy Férfi mellett, jelenlétében is.

Ezen az úton most Anahita Istennő lesz segítségünkre, aki a nők
méhének tisztítója, a női szellem, a női bölcsesség áradata.
Szimbólumait, minőségét, erejét a női jóga eszközeivel engedjük át
MAGunkon, magunkba.

Szeretettel várlak a Női Jógával az Évkörön Át következő eseményére!
Dora Csuday

anahit8

“Összekapcsolni az Éget és a Földet, az égi és a földi tudást.
Egybeszeretni mindent, ami szétválasztott és egymással harcban áll.”

Nők egymás közt- Női elvonulás
Júni 27-28 Somlóhegy
https://www.facebook.com/events/882994995083758/

Korábbi témák:
Anya-Föld-Anya https://www.facebook.com/events/1583944821884518/
A Nap és a Hold tánca https://www.facebook.com/events/778888448861338/
Kikelet https://www.facebook.com/events/1420101944949717/
Bűntudat Oldása- avagy megengedni magunknak az örömet https://www.facebook.com/events/777883955615089/
Elengedés

Női Jóga Workshop
Egy közös utazásra hívlak nőiségünk gyógyítására, erősítésére, ünneplésére.
*
A női jóga elemei segítségével útnak indulunk, hogy közelebb kerüljünk női minőségeinkhez, természetünkhöz.
A testünk egy csodálatos térkép mely segít eligazodni ebben az akár útvesztőkkel, zsákutcákkal övezett utazásban, hogy végül eljuthassunk a mélyen elásott kincsekhez, amelyek bennünk rejlenek.
A jóga hatékony gyakorlatait iránytűként használva haladunk ezen a zarándokúton, hogy végül megtalálhassuk nőként a helyünket. Megérkezhessünk önmagunkhoz, önmagunkba, hogy aztán gyökereket ereszthessünk és kivirágozhassunk.
*
A női jóga gyakorlatai enyhítik a menstruációs fájdalmakat, klimaxos tüneteket, javítják a hormonális zavarokat, harmonizálják a női nemi szervek működését. Gyermek fogantatásra várva is hasznos gyakorlatokkal találkozhatsz, melyek segíthetnek előkészülni a gyermek érkezésére testi-lelki-szellemi szinten.
*
A csípőnyitó gyakorlatok helyreteszik ezt a miden nő számára fontos területet, segítik az itt felhalmozott emlékek, fájdalmak elengedését. Az édesanyánkkal való kapcsolatunk és a gyermekkorunk feszítő emlékeit lazíthatjuk. Testünk tárol minden korábbi élményünket, az elakadások, fájdalmak megmutatják, hol és mivel van dolgunk.
*
Az intimtorna lehetőség, hogy kapcsolatba kerülhessünk gátunkkal és hüvelyünkkel, ezzel az érzékeny “műszerrel”. Beengedjük életünkbe a női energia mellett a számunkra fontos férfi energiát is. A gát lehet gátja a befogadásunknak, illetve kapuja megnyílásunknak. Anyaságunk fontos ajataja is egyben, itt fogadjuk be gyermekünket és pontosan ugyanitt engedjük útjára is. A háborítatlan szüléshez is fontos, hogy megerősítsük, illetve tudatosan ellazítsuk ezt a területet.
*
A hormonrendszerünk egy csodálatosan működő élő szervezet, ami ha tisztán, harmonikusan működik, a megfelelő hormonok aktiválásával -tudatos irányításunktól függetlenül- tökéletesen teszi a dolgát például várandósságunk idején is. Belső elválasztású mirigyeink egyben csatornák is a világot átszövő finomabb szintekkel. Nekünk “csak” az a feladatunk, hogy tisztán tartsuk és elhárítsunk útjából minden akadályt, hogy áramolhasson rajtunk keresztül az Élet.
*
Dolgozunk még a női fájdalomtest felszabadításával. Erre tökéletes időszak a menstruáció ideje, amit, ha megvilágítunk tudatosságunk fényével egy lehetőséggé varázsolódhat, felszabadulásunk útján.
Az évezredek alatt felhalmozott férfiak által elkövetett nők elleni erőszak (birtoklás, anyagi függőséggel visszaélés, fizikai bántalmazás, nemi erőszak…) miatti fájdalmunkat, dühünket is oldjuk, elengedjük és szívünket megnyitva haladunk a megbocsátás felé.
*
A workshopon teret adunk a szabad mozgásnak is, hogy testünk bölcsességére bízva magunkat, hagyjuk, hogy áramolhasson bennünk a mozdulat. Olyan üzenetek is feltárulhassanak előttünk egy-egy mozdulat, testtartás, érintés által, amit csupán agyukból gondolkozva-mozdulva nem is sejtenénk. Csak a sejtjeink sejthetik….
*
Szeretettel várlak erre a belső útra!
*
Csuday Dóra
Négy gyermekes anyaként magam is keresem a harmóniát az anyaság, a nőiség és a hivatásban való kiteljesedés hármassága között. A női jóga gyakorlatok sokat segítenek, hogy kapcsolatban legyek saját szükségleteimmel és erősítsem magamban a békét, elfogadást és bizalmat.
Három kisebb gyermekem itthon született, ezek az élmények meghatározóak a nőiségről alkotott képeimben. Megélni, végigjárni a fájdalmon-e mindenemet elborító erejét és a benne rejlő felszabadulás, megtisztulás szabadságát, megújító, újjászületés élmény. Természetgyógyászként mélyen érdekel a test-érzelem-gondolat összefonódása, a jóga és a szabad tánc testen keresztül közelítő terápiás hatásai. Anyaként pedig az önzetlen szeretet végtelen forrását keresem szüntelenül. Nőként a fent említett összes kérdésben én is útkeresőként haladva hívlak, hogy egymás mellé állva keressük meg és szabadítsuk fel az akadályokat, amik nőiségünk szabad megélésében gátolnak.
női4

indigofehérindigofehérindigofehérindigofehér

1 hozzászólás (+add yours?)

 1. Visszakövetések: Szeretettel üdvözlünk! | csudajoga

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: